Grad Zagreb

Grad Zagreb

Zagreb je glavni grad Hrvatske te poslovno središte, sveučilišni centar, grad kulture, umjetnosti i zabave. Izniknuo iz dvaju srednjovjekovnih naselja – Kaptola i Gradeca, koji čine staru jezgru Gornjega grada, pravi je srednjoeuropski grad koji s okolnim naseljima broji oko milijun žitelja.

Stara barokna jezgra satkana je od starih kamenih ulica i zdanja, mnogih crkava, velebne katedrale uz moderne dućane, ugodne kafiće i restorane. Provezite se plavim zagrebačkim tramvajem ili prošećite po najdužoj zagrebačkoj ulici – Ilici, popnite se Uspinjačom do Gornjega grada i posjetite kulu Lotršćak, Markovu crkvu, Kamenita vrata, muzeje i galerije….

Velik broj zelenih oaza i šetališta, brojna izletišta u prekrasnoj okolici, spomenici i sakralni objekti čine ga ugodnim za život i pravim gradom po mjeri čovjeka.
Smješten podno zagrebačke gore Medvednice, koja ugošćuje čak dvije skijaške FIS utrke, sa sportsko-rekreativnim centrom na jezeru Jarun s regatnim stazama te teniskim turnirom Zagreb Indoors Zagreb je grad prepoznatljiv i po sportskim manifestacijama svjetskog ugleda.  
Atrakcije
Posebne ponude, akcijske cijene i paket aranžmani malih i obiteljskih hotela u predsezoni.
Partneri
u projektu zelene i digitalne tranzicije