Riječ predsjednika

Riječ predsjednika

Mali obiteljski hoteli dio su novog lica hrvatskog turizma. Ta novina u hrvatskoj turističkoj ponudi objedinjuje sve kvalitete hrvatskog turizma koje ste poznavali dosad s onim prednostima koje su se počele otkrivati kao kvaliteta tek posljednjih godina. Ako Vam se stoga učinilo kako je i ovaj katalog nešto iz Hrvatske novo, u pravu ste.

Dopustite mi da Vas upoznam s barem nekoliko razloga zbog kojih mislim da se s malim obiteljskim hotelima otvara nova stranica hrvatske turističke ponude. Među tim razlozima vlasnicima hotela najvažniji je onaj koji kaže kako se gost ponajbolje osjeća u bliskom, neposrednom, obiteljskom ugođaju. Dakle, u okruženju koje uvažava njegovu posebnost, koje poštuje osobne želje i sklonosti, koje zna što učiniti da se svako od nas osjeća kao pojedinac prihvaćeno, poštovano, zadovoljno. Toplina osobnog pristupa nenadomjestiva je ičim drugim, a upravo mali obiteljski hoteli onaj su oblik hrvatske turističke ponude koji tu toplinu najbolje prepoznaje. Netko je već rekao kako su to mali hoteli s velikom dušom. Da bi Vam omogućio susret s najboljim što se u Hrvatskoj može ponuditi, svaki se od katalogom predstavljenih obiteljskih hotela vrlo izravno nadovezuje na specifićnosti kraja u kojem se nalazi.

U želji da Vas upozna s izvornim, autentičnim lokalnim vrijednostima, svaki hotel priča zasebnu, svoju priču. Mnogo je načina na koje to čine, vrlo često spajajući ih u jednom. Čine to arhitekturom koja odražava utjecaje podneblja, prepoznatljivim uređenjem interijera, mirisima i okusima lokalne kuhinje, vinskom kartom tipičnom za određen kraj, izletničkim turama koje odvode u krajolike kojih nema nigdje drugdje, sportskim i rekreativnim aktivnostima za koje su određene lokacije u Hrvatskoj kao izmišljene. U susretu s domaćim stanovništvom, također u razgovoru s vlasnikom hotela, moguće je osjetiti lokalni kolorit. Jednom riječju, u svakom od hotela moguće je osjetiti duh mjesta. I možda je upravo to ona zajednička nit koja povezuje sve katalogom predstavljene, po mnogo čemu tako različite hotele.

Izabrati drukčije, izabrati specifično, izabrati individualizirano (uz uvjerenost da ćete u našim hotelima biti i primljeni u skladu s tim odlikama), to je ono što bih želio da imate na umu dok listate stranice kataloga.

Dragi prijatelji,

Vjerujemo u Vaš izbor. 
Šime Klarić, Predsjednik
Partneri
u projektu zelene i digitalne tranzicije