Splitska regija

Splitska regija

Splitska regija, središnji dio Dalmacije, podjednako je atraktivna zbog prirodnih ljepota otoka, priobalja i unutrašnjosti. Centar ove turističke regije i pravog iskonskog Mediterana je Split, najveći hrvatski priobalni grad, značajno turističko središte i treća putnička luka na Sredozemlju.

U blizini Splita su i druga velika obalna naselja srednje Dalmacije – Trogir i Omiš, dok se dalje na jugu podno vrletnih visina i Parka prirode „Biokovo“ prostire slikovita Makarska rivijera sa svojim biserima – Tučepima, Brelima, Podgorom, Baškom Vodom…

Prekrasni srednjodalmatinski otoci – Brač, Šolta, Hvar i Vis očaravaju svojim skrovitim uvalama i nedirnutom prirodom te jamče nezaboravan odmor. U ovoj regiji je i najviše spomenika kulture i tri od ukupno šest hrvatskih lokaliteta proglašenih svjetskom baštinom UNESCO-a – povijesno središte Splita s Dioklecijanovom palačom, stara jezgra Trogira te Starigradsko polje na Hvaru. Dobro očuvana antička baština vidljiva je i u današnjem Solinu (antička Salona) u neposrednoj blizini grada te u starogrčkoj Issi (na otoku Visu).

U krševitoj unutrašnjosti Dalmatinske zagore, poznatoj po starim običajima i vještim ratnicima, smješten je grad Sinj u kojem se svake godine održava viteška igra u spomen na pobjedu nad Turcima – Sinjska alka. Na putu od Sinja prema Splitu nalazi se najmonumentalniji spomenik Dalmatinske zagore – tvrđava Klis, a tvrđava krasi i gradić Imotski ispod kojega se pružaju čarobno Modro i Crveno jezero. A za sve one koji vole akciju – dolina rijeke Cetine pravi je raj za sve ljubitelje adrenalinskih sportova.
Destinacije
Tko god je došao u Hrvatsku, ostavio je dio sebe u njoj. Tu istinu ne osporava čak ni činjenica da pri odlasku nije mogao, a da ne ponese i dio nje u sebi.
Atrakcije
Posebne ponude, akcijske cijene i paket aranžmani malih i obiteljskih hotela u predsezoni.
Partneri
u projektu zelene i digitalne tranzicije