Dubrovačka regija

Dubrovačka regija

Smještena na samom jugu Hrvatske, Dubrovačko-neretvanska županija zbog granice s Bosnom i Hercegovinom kod Neuma podijeljena je u dva dijela: dubrovački s Korčulom i neretvanski.  Neretvanska dolina prirodan je spoj ove županije s kontinentalnim dijelom Hrvatske, a pjeskovite plaže egzotične ljepote i otvoreno more izloženo strmim obalama s klifovima čine ju jednim od najljepših područja na Sredozemlju.

Osim čudesne prirode kulturne znamenitosti čine sami gradovi; Dubrovnik, Ston, Korčula, Metković, Ploče, Opuzen i Vid. Sve zajedno; more, stijene, otoci, zidine, festivali, muzejsko-galerijske zbirke, kao i ovdašnje kulinarske delicije – riba, povrće,  vino - čine život sam! 

Dubrovačko primorje nevelik je prostor zapadno od Dubrovnika sa sjedištem u Slanom. Okruženo morem te bujnim maslinicima i vinogradima u unutrašnjosti, poznato je po ljetnikovcima imućnijih Dubrovčana. Arboretum u Trstenom na jednom od tih posjeda najljepši je primjer hrvatske vrtne arhitekture. U dubokom, zaštićenom zaljevu leži Slano koje je atraktivno zbog brojnih šljunčanih plaža, bujne vegetacije i ugodne klime.  Upravo zbog te raznolikosti mnogobrojni  turisti mogu se odmoriti, rekreirati, zabaviti  i uživati u: - sportsko-rekreativnim sadržajima, ronjenju (Dubrovačko primorje skriva nekoliko potopljenih brodova), pješačkim i biciklističkim stazama; - zabavnom programu Ljeta u Slanom - klapskim i ribarskim večerima, koncertima klasične glazbe, susretima folklornih skupina. Osjetite ljepotu hrvatskoga juga!    
Destinacije
Tko god je došao u Hrvatsku, ostavio je dio sebe u njoj. Tu istinu ne osporava čak ni činjenica da pri odlasku nije mogao, a da ne ponese i dio nje u sebi.
Atrakcije
Posebne ponude, akcijske cijene i paket aranžmani malih i obiteljskih hotela u predsezoni.
Partneri
u projektu zelene i digitalne tranzicije