Istarska regija

Istarska regija

Na mjestu gdje Sredozemno more najdublje uranja u europsko kopno, a planinski div Učka razdvaja ju od ostatka Hrvatske, smještena je Istarska županija, jedna od najrazvijenijih i najposjećenijih hrvatskih županija.

Zahvaljujući izuzetno atraktivnom položaju na Istarskom poluotoku, mnogi su je narodi osvajali. Upravo ti tragovi prošlosti čine njezino bogato kulturno nasljeđe ; amfiteatar u Puli, Eufrazijeva bazilika u Poreču, stari antički grad Nezakcijum, prekrasne, bogato ukrašene crkve, najmanji gradić na svijetu Hum, stari srednjovjekovni kameni gradovi na brežuljcima... 

Prirodne čarolije od najzapadnije točke u Savudriji gdje nas pozdravlja najveći istarski svjetionik (visok 36 m), NP Brijuni, Rt Kamenjak na obali do prelijepe zelene unutrašnjosti gradića i sela upotpunjuju njezin romantičan izgled i pozivaju Vas da ju osvojite.  Miješanje mnogih tradicija i kultura tijekom stoljeća dovelo je i do stvaranja specifične kulture, gastronomije, običaja i glazbe, što ovu regiju čini čarobnom. U konobama i restoranima, kao i na mnogim manifestacijama posvećenima namirnicama, kušajte tradicionalnu istarsku kuhinju spravljenu na domaćem maslinovom ulju, od plodova zemlje i mora (šparoge, tartufi, divljač, riba, rakovi, školjke, fuži, pršut...), a nepca osladite dobrim istarskim vinom – malvazijom, teranom ili čašicom biske, čuvene istarske rakije.
Destinacije
Tko god je došao u Hrvatsku, ostavio je dio sebe u njoj. Tu istinu ne osporava čak ni činjenica da pri odlasku nije mogao, a da ne ponese i dio nje u sebi.
Atrakcije
Posebne ponude, akcijske cijene i paket aranžmani malih i obiteljskih hotela u predsezoni.
Partneri
u projektu zelene i digitalne tranzicije