Kontinentalna Hrvatska

Kontinentalna Hrvatska

Središnja Hrvatska područje je u porječju rijeka Save, Drave i Mure. Proći tim dijelom Hrvatske znači upoznati njezin kontinentalni karakter, vidjeti ravničarske predjele koji se nadopunjuju s pitomim brdima na kojima ima mnogo vinograda, listopadne šume te srednjovjekovnih utvrda.

Oduvijek ste težili odmoru daleko od ljetne žege i mediteranske vreve, u idiličnom i mirnom zelenom brežuljkastom krajoliku bogatom stoljetnim šumama, vinogradima i rijekama? Poklonik ste tihe i ugodne atmosfere kontinenta koja vodi od romantičnih srednjovjekovnih burgova, ladanjskih dvoraca i kurija sve do termalnih izvora, lječilišta i hodočasničkih svetišta? Uputite se sjeverno od Zagreba i uživajte u blagodatima središnje Hrvatske.

Oblikovana stvaralačkom snagom moćnih rijeka Drave, Dunava, Save i Ilove, Slavonija je istinska mitska zemlja koja stoljećima samozatajno čuva svoja blaga širokih i nepreglednih zlatnih ravnica, izronjenih iz plodne Panonije,. Ništa manje lijepa nisu slavonska sela u kojima odzvanja pjesma za vrijeme žetvenih svečanosti, izvlači se iz škrinja narodna nošnja i oživljavaju običaji kako bi se Slavonija kakva je nekad bila sačuvala za budućnost. Prošećite osječkim starim gradom, obiđite autohtona baranjska sela i Park prirode Kopački rit, planinarite ili pak uživajte u bogatim termalnim izvorima. Gdje god bili, osjetit ćete srdačnu dobrodošlicu i prijateljstvo Slavonije i njezinih stanovnika.
Ovo najistočnije naselje Hrvatske, mjesto spoja istoka i zapada, skladno se izdiže iznad Dunava okruženo obroncima Fruške gore i prekrasnim vinogradima.
Više o ponudi
Karlovac – grad na četiri rijeke (Korana, Kupa, Mrežnica, Dobra), 55 km od glavnog grada, svojim povoljnim prometnim položajem na raskrižju putova pogodan je za kraći odmor na proputovanju prema moru, ali i kao atraktivna destinacija za odmor i zabavu.
Više o ponudi
Ogulin - grad smješten u podnožju Kleka (1182 m), gorskog ljepotana u prostranoj kotlini kojom teku dvije riječne ljepotice – Dobra i Zagorska Mrežnica.
Više o ponudi
Osijek je najveći grad u Slavoniji na obali Drave te sjedište Osječko-baranjske županije, što ga čini upravnim, industrijskim i kulturnim središtem.
Više o ponudi
Slavonski Brod, šesti po veličini hrvatski grad, smješten je na obali rijeke Save, na raskrižju najvažnijih europskih putnih pravaca, uz samu granicu Hrvatske sa BIH.
Više o ponudi
Valpovo je naselje čiji nastanak seže u daleku prošlost. Nalazi se na slavonskoj magistrali između Osijeka i Donjeg Miholjca.
Više o ponudi
Vinkovci su najveći grad jugoistočne Slavonije na rijeci Bosut, između Dunava i Save. Uz bogate kulturno-povijesne znamenitosti i događanja Vinkovci su riznica prirodnih ljepota i bogatstava u samom gradu i okolici.
Više o ponudi
Partneri
u projektu zelene i digitalne tranzicije