Kvarnerska rivijera

Kvarnerska rivijera

Primorsko-goranska županija raznolik je prostor prirodne i kulturne baštine. Obuhvaća obalni dio Kvarnerskog zaljeva s prelijepim otocima Krkom, Cresom, Lošinjom, Rabom i otočićima, zaleđe Crikveničke i rivijere Novi Vinodolski te Gorski kotar.

Rijeka je kulturni i gospodarski centar županije, na čiju se rivijeru nastavljaju jedan za drugim jadranski biseri – Opatija, Lovran, Crikvenica, Novi Vinodolski… 

Čisto more, ljekovit aromatičan zrak, prekrasne plaže i divlja priroda odavno su privlačili turiste na ove prostore.  A zaželite li se gorskog zraka, divljih planina i rijeka, prošećite Parkom prirode Učka ili posjetite Gorski kotar, svega pola sata vožnje udaljen od mora. Osim lijepih dvoraca i crkava, uživajte u ljepotama Nacionalnog parka Risnjak, osvojite planinske vrhunce Bijelih i Samarskih stijena, a zimi skijajte na najbolje uređenim skijaškim terenima u Hrvatskoj – Bjelolasici.
Cres, najveći jadranski otok uz Krk, pravi je izazov za zaljubljenike u prirodu jer je riznica biljnog i životinjskog svijeta s izuzetnim brojem endemskih vrsta.
Više o ponudi
Crikvenica je jedna od najljepših turističkih destinacija kvarnerskog priobalja.
Više o ponudi
Fužine su prekrasan goranski gradić na spoju gorja i mora.
Više o ponudi
Od davnina nazivan Zlatnim otokom zbog blage klime, bujne vegetacije i povoljnog položaja u Kvarnerskom zaljevu, otok Krk najveći je jadranski otok.
Više o ponudi
U srednjem vijeku poznat kao grad pomoraca, ribara i trgovaca, Lovran se krajem 19. stoljeća pretvara u popularno turističko odredište.
Više o ponudi
Mali Lošinj najveće je naselje na otoku i jadranskim otocima te sa 7 000 žitelja najveći otočni grad na Jadranu.
Više o ponudi
Dušu grada Novog Vinodolskog predstavljaju ostaci kulturnog nasljeđa: frankopanski kaštel s kulom, Stolna crkva, crkvica sv. Trojstva i sv. Marina na istoimenom otočiću, kuća braće Mažuranića, jezgra starog dijela kao i sačuvan autentičan folklor ovoga grada. 
Više o ponudi
Opatija je mondeno turističko središte Jadrana.
Više o ponudi
Rab – slikovit otok u Kvarnerskom zaljevu.
Više o ponudi
Partneri
u projektu zelene i digitalne tranzicije