Splitska regija

Splitska regija

Splitska regija, središnji dio Dalmacije, podjednako je atraktivna zbog prirodnih ljepota otoka, priobalja i unutrašnjosti. Centar ove turističke regije i pravog iskonskog Mediterana je Split, najveći hrvatski priobalni grad, značajno turističko središte i treća putnička luka na Sredozemlju.

U blizini Splita su i druga velika obalna naselja srednje Dalmacije – Trogir i Omiš, dok se dalje na jugu podno vrletnih visina i Parka prirode „Biokovo“ prostire slikovita Makarska rivijera sa svojim biserima – Tučepima, Brelima, Podgorom, Baškom Vodom…

Prekrasni srednjodalmatinski otoci – Brač, Šolta, Hvar i Vis očaravaju svojim skrovitim uvalama i nedirnutom prirodom te jamče nezaboravan odmor. U ovoj regiji je i najviše spomenika kulture i tri od ukupno šest hrvatskih lokaliteta proglašenih svjetskom baštinom UNESCO-a – povijesno središte Splita s Dioklecijanovom palačom, stara jezgra Trogira te Starigradsko polje na Hvaru. Dobro očuvana antička baština vidljiva je i u današnjem Solinu (antička Salona) u neposrednoj blizini grada te u starogrčkoj Issi (na otoku Visu).

U krševitoj unutrašnjosti Dalmatinske zagore, poznatoj po starim običajima i vještim ratnicima, smješten je grad Sinj u kojem se svake godine održava viteška igra u spomen na pobjedu nad Turcima – Sinjska alka. Na putu od Sinja prema Splitu nalazi se najmonumentalniji spomenik Dalmatinske zagore – tvrđava Klis, a tvrđava krasi i gradić Imotski ispod kojega se pružaju čarobno Modro i Crveno jezero. A za sve one koji vole akciju – dolina rijeke Cetine pravi je raj za sve ljubitelje adrenalinskih sportova.
Nastanjena na samoj Makarskoj rivijeri podno Biokova, u srcu Dalmacije, pravi je dragulj jadranske obale.
Više o ponudi
Najviši jadranski i najveći dalmatinski otok - Brač, odlično povezan trajektnim linijama sa Splitom, posjetitelje mami raznolikostima, nježnom i pitomom obalom i grubim pejzažom u unutrašnjosti otoka.
Više o ponudi
Razvedena obala, čiste plaže i obilje sunca, netaknuta priroda, mirisi lavande, maslina i vina sličica je nadaleko poznatog otoka Hvara.
Više o ponudi
Makarska je slikovit gradić zadivljujuće ljepote koji živi od turizma i za turizam, grad mladosti, kulture, sporta i zabave.
Više o ponudi
Na samom ušću rijeke Cetine smjestio se slikovit gradić Omiš, središte Omiške rivijere, okružen malim ribarskim mjestima s prekrasnim plažama.
Više o ponudi
Taj vječno mladi grad s oko 200 tisuća stanovnika živi svojim urbanim ritmom već 1700 godina sa srcem u Dioklecijanovoj palači koja je uz povijesno središte grada pod zaštitom Svjetske baštine UNESCO-a. 
Više o ponudi
Slikoviti gradić kontinenta na rijeci Cetini pravi je raj za ljubitelje prirode, izletnike i pustolove te nezaobilaznu eko-avanturističku destinaciju.
Više o ponudi
Trogir, skladan kameni gradić na otočiću koji je s kopnom i otokom Čiovom povezan mostovima.
Više o ponudi
Partneri
u projektu zelene i digitalne tranzicije