Dubrovačka regija

Dubrovačka regija

Smještena na samom jugu Hrvatske, Dubrovačko-neretvanska županija zbog granice s Bosnom i Hercegovinom kod Neuma podijeljena je u dva dijela: dubrovački s Korčulom i neretvanski.  Neretvanska dolina prirodan je spoj ove županije s kontinentalnim dijelom Hrvatske, a pjeskovite plaže egzotične ljepote i otvoreno more izloženo strmim obalama s klifovima čine ju jednim od najljepših područja na Sredozemlju.

Osim čudesne prirode kulturne znamenitosti čine sami gradovi; Dubrovnik, Ston, Korčula, Metković, Ploče, Opuzen i Vid. Sve zajedno; more, stijene, otoci, zidine, festivali, muzejsko-galerijske zbirke, kao i ovdašnje kulinarske delicije – riba, povrće,  vino - čine život sam! 

Dubrovačko primorje nevelik je prostor zapadno od Dubrovnika sa sjedištem u Slanom. Okruženo morem te bujnim maslinicima i vinogradima u unutrašnjosti, poznato je po ljetnikovcima imućnijih Dubrovčana. Arboretum u Trstenom na jednom od tih posjeda najljepši je primjer hrvatske vrtne arhitekture. U dubokom, zaštićenom zaljevu leži Slano koje je atraktivno zbog brojnih šljunčanih plaža, bujne vegetacije i ugodne klime.  Upravo zbog te raznolikosti mnogobrojni  turisti mogu se odmoriti, rekreirati, zabaviti  i uživati u: - sportsko-rekreativnim sadržajima, ronjenju (Dubrovačko primorje skriva nekoliko potopljenih brodova), pješačkim i biciklističkim stazama; - zabavnom programu Ljeta u Slanom - klapskim i ribarskim večerima, koncertima klasične glazbe, susretima folklornih skupina. Osjetite ljepotu hrvatskoga juga!    
Cavtat - gradić brojnih palača, rezidencija i spomenika iz rimskog vremena smješten na zapadnim obalama Konavala.
Više o ponudi
Više od tisuću godina povijesti Dubrovnika prisutna je u svakom dijelu ovoga grada. On je grad muzej i živa pozornica, idealan spoj povijesti i suvremenosti. Okružen je srednjovjekovnim zidinama dugima 1940 m koje su očuvane u svom izvornom obliku i otvorene posjetiteljima kao najveća atrakcija.
Više o ponudi
Rodni grad Marka Pola, nastao na temeljima grčke kolonije, povijesno je i turističko središte najvećeg otoka dubrovačkog područja. Prepoznatljiv je po ulicama u obliku ribljeg rastera i očuvanim gotičko-renesansnim građevinama.
Više o ponudi
Otok bujne mediteranske, suptropske vegetacije, prekrasnih vrtova, parkova i plaža, jedan je od turističkih najrazvijenijih otoka dubrovačkog područja. U prošlosti otok kapetana, koji su pomorstvu Dubrovačke Republike dali najviše pomoraca. Lopuđanin je bio i glasoviti pomorac i brodovlasnik Miho Pracat.
Više o ponudi
Orebić, nekoć poznato pomorsko središte, o čemu svjedoči Pomorski muzej, smjestio se točno podno brda Svetog Ilije na poluotoku Pelješcu nasuprot Korčuli.
Više o ponudi
Na drugom po veličini jadranskom poluotoku – Pelješcu nalazi se gradić Ston, destinacija za turiste željne tišine, čistog mora i pravog mediteranskog ugođaja.
Više o ponudi
Najveći otok u Elafitskom arhipelagu, s tihim uvalama, plažama, u zelenilu čempresa, limuna i naranči, prepun starih građevina (crkvica, ljetnikovaca vlastele i pučana) razasutim po šumovitim obrincima, s dugom povješću prepletenom mnogim pričama i legendama jedan je od bisera dubrovačkog kraja.
Više o ponudi
Partneri
u projektu zelene i digitalne tranzicije